A JEWEL MADE IN GREECE & Inspiring International Jewel Stories - A Jewel Made In Greece Skip to main content

A JEWEL MADE IN GREECE 2018

 

5η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών

Απαστράπτουσες Ιστορίες Κοσμήματος με Διεθνή Λάμψη

2018
Exhibition Logo Image: 

23 - 26 Φεβρουαρίου 2018

Ζάππειον Μέγαρον

5 Years Celebrating!

H πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE «ταξιδεύει» το Ελληνικό Κόσμημα για 5η συνεχή χρονιά.

Μία επέτειος χαράς κι ένα κερδισμένο στοίχημα

 

Η Πέμπτη Ετήσια Συνάντηση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και διήρκησε έως και την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί ως μόνιμος εκθεσιακός χώρος της διοργάνωσης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την εμπειρία ενός εντυπωσιακού πανοράματος σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας. Τα κοσμήματα που παρουσιάστηκαν καλύπτουν τις ενότητες Precious Eternities, Solid Metals και Material Worlds. Χρυσός, ασήμι, πολύτιμοι λίθοι, ευφάνταστα σχέδια, φόρμες και χρώματα συνθέτουν τα πρωτότυπα κοσμήματα των καλλιτεχνών  αντιπροσωπεύοντας κάθε διαφορετική σύγχρονη τάση.

65 εμπνευσμένοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές, υποδέχτηκαν και αυτή τη χρονιά τους επισκέπτες προκειμένου να τους μυήσουν στη μαγεία της σύγχρονης Κοσμηματικής Τέχνης και να τους οδηγήσουν σε ένα αισθητικό ταξίδι όρασης και αφής που διατηρεί ζωντανό τον διάλογο με τη μακραίωνη ιστορία του ελληνικού κοσμήματος.

Παράλληλα με την έκθεση, εκδόθηκε όπως κάθε χρόνο- το αναλυτικό λεύκωμα με επαγγελματικές φωτογραφίες των κοσμημάτων των φετινών συμμετεχόντων και συνοδευτικά κείμενα από έγκριτους Ιστορικούς Τέχνης, όπως η Ίρις Κρητικού (Σύμβουλος ιστορικός τέχνης του AJMIG) και η εξειδικευμένη στο κόσμημα Δημοσιογράφος Katerina Perez, υπεύθυνη για τις φετινές διεθνείς συμμετοχές της έκθεσης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν σύντομες ομιλίες με αντικείμενο το Σύγχρονο Ελληνικό Κόσμημα και τις προοπτικές του, ενώ η οικογένεια Παπαλέξη στην οποία ανήκει ο Οίκος ΖOLOTAS, τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της αλλά και για το γεγονός ότι διατηρεί ζωντανό το όραμα του Ιδρυτή του Οίκου που, 123 χρόνια πριν, δημιούργησε έναν συναρπαστικό κόσμο όπου ο χρυσός και οι πολύτιμες πέτρες συναντήθηκαν  με την ιστορία αναβιώνοντας σπουδαίες αρχαιοελληνικές τεχνικές αργυροχρυσοχοΐας.

Στη συνέχεια του προγράμματος της βραδιάς, ο τ. Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης εγκαινίασε την έναρξη των εργασιών για την ίδρυση του Μουσείου Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος με αντικείμενο την ιστορία του ενυπόγραφου κοσμήματος στη χώρα μας από τις αρχές του 1900 μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη χορευτική Performance «Movements by movements» υπογεγραμμένη από τις Christina Brickman και  Alice Dikaiou και εμπνευσμένη από την ταινία «Ο Μαύρος Κύκνος» του  σκηνοθέτη Darren Αronofski, όπου μπαλαρίνες φόρεσαν κοσμήματα των συμμετεχόντων και φωτογραφήθηκαν με αυτά.

Επιπλέον, στους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης προσφέρθηκε η δυνατότητα, συμπληρώνοντας ένα έντυπο, να συμμετάσχουν σε κλήρωση με δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο για τον επόμενο σταθμό του AJMIG.

Ο γεμολόγος κ. Γιώργος Σπυρομήλιος, IGL, επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG, ήταν και αυτή τη χρονιά παρών. To Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για τους συμμετέχοντες σχεδιαστές.

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και η βράβευση των συμμετεχόντων.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας REED Exhibitions Ltd. που διοργανώνει, μεταξύ άλλων, τις εκθέσεις Luxury & JCK στο Las Vegas. Η συγκεκριμένη παρουσίαση-ενημέρωση για την Ελληνική συμμετοχή -η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη διοργάνωση και χρηματοδοτική στήριξη του Enterprise Greece και τη συνεργασία της πλατφόρμας A JEWEL MADE IN GREECE- έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ΑSAP, επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, των παραπάνω εκθέσεων, οι οποίες διοργανώνονται από την REED Exhibitions Ltd. 

Ακολούθησε α απονομή των AJMIG AWARDS 2018 για την ανάδειξη του δημοφιλέστερου καλλιτέχνη σε κάθε ενότητα. Στην ενότητα Precious Eternities ο νικητής ήταν ο Michael Pelamidis κερδίζοντας ένα κινητό Meizu pro7, στη ενότητα Solid Metals βραβεύτηκαν οι Λάμπρος και Σεμέλη με ένα κλιματιστικό FRANKE και στην ενότητα Material Worlds νικητής αναδείχθηκε ο Παντελής Κοντάκης κερδίζοντας μία Absolut Εlyx 1,5L.

Οι εταιρείες και οι σχεδιαστές που συμμετείχαν στην έκθεση είναι ανά ενότητα οι:

Απαστράπτουσες Ιστορίες Κοσμήματος με Διεθνή Λάμψη

Julie Genet Joaillerie, Maureen L. Maris, Bia Tambelli Creations, Inamullumani by Luma Qusus Awad, Fabiana Gadano

Precious Eternities

ZOLOTAS House of Jewelry, Λιάνα Βουράκη, Apostolos Jewellery, Anileve - Εβελίνα Παπαντωνίου, Μαρία Φωτοπούλου, Κατερίνα Ιωαννίδου, K.AND. – Κατερίνα Ανδριγιαννάκη, Στέλιος Καράντωνας, Bedros Koskarian, KK Jewelry Lab  - Κατερίνα Κουλουμπούρου, Nicofilimon Jewelry, Michael Pelamidis, Μαίρη Σαμόλη, Έβαν Τσουκαλάς.

Solid Metals

Κατερίνα Αργυρού, δεμ jewellery  - Δημήτρης & Έλενα Μπαρνιά, Μαρία Χάνιου, Δάφνη Π., Dared  - Δέσποινα Δαλδάκη, Ελένη Δασκαλάκη, Βάσω Γαλάτη, Golden Outliers – Μυρτώ Γρηγόρη, Ελένη Ιωαννίδη, Πηνελόπη Καλλιρώση Jewellery, Kastoni Jewels – Ευαγγελία Σπυρίδου, Λάμπρος & Σεμέλη, Leontiadi Jewellery, Σοφία Μαλεβίτη, Morphē London  - Δήμητρα Ταμπάκη, Athenart  - Αθηνά Παπά, Φαίη Παπανίκου, Χρυσσάνθη Παπαξένου, Amaya  - Αμαλία Πετσάλη, Αλίκη Στρουμπούλη, B-Tal – Βαρβάρα Μάρθα Ταλαιπώρου, Vanile on the Rock  - Βανέσσα Γερουλάνου, Έλλη Σημαντήρη-Πρωτόπαπα, Ευσταθία Κόσμημα

Material Worlds

Άννυ Αρχιμανδρίτου, Artpeckers, Crafts of Soul  - Γεωργία Μπενοβία, Ειρήνη Χουσεϊν, Θάνια Ιορδανίδου, Τίνα Καραγεώργη, Άννα Κίτσου, Kontak Art on Jewelry  - Παντελής Κοντάκης, Μάρω Κορνηλάκη, Φωτεινή Κωστούλη Nefelia  - Νεφέλη Παπαναγιώτου, Σοφία Παπακώστα, Deep Blue Exclusive Creations  - Στέλλα Πατσαλίδου, Βάλια Πλαίνη, Νία Σταθούλια, Άννα Τέλη, Lina’s Exclusive Jewels by Toupektsi, Κωνσταντίνα Τζαβιδοπούλου, Μπέτυ Βακάλη ARCHITECTURAL VIBES, Vassilis Zoulias exclusively by Pericles Kondylatos

Exhibition Testimonials: 
Testimonial Comment: 
Πέντε χρόνια μετά τα πρώτα δειλά του βήματα, το AJMIG είναι, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, ένα κερδισμένο στοίχημα. Τόσο για εμένα την ίδια που το οραματίστηκα κι έκτοτε το υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις όσο, πιστεύω, και για τα μέλη του, τους εξαιρετικούς Έλληνες σχεδιαστές που το στήριξαν από την αρχή.
Testimonial Author: 
Μαίρη Σαμόλη
Testimonial Specialty: 
Ιδρύτρια του AJMIG
Testimonial Comment: 
Η ποιητική της ιδέας και η εφαρμογή της, η γραμμή και η κίνηση, ο ελάχιστος μα καθηλωτικός για το βλέμμα όγκος, η σοφή φόρμα και οι ανεξάντλητες πρώτες ύλες, οι συνδυασμοί των μετάλλων και των χρωμάτων, ο ήχος και η αφή, το συναρπαστικό με λίγα λόγια σύμπαν ενός κοσμήματος ικανού να μεταμορφώσει, ή έστω, ικανού να κάνει τον κάτοχό του να ονειρευτεί, αποτελούν για όλους εμάς στο AJMIG την πρώτη ύλη μιας σπουδαίας περιπέτειας που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια. Το αίτιο και το αιτιατό της αγάπης όλων μας για το κόσμημα, αλλά και της απολαυστικής μέθεξης στη μαγεία που το περιβάλλει. Μια άρια αξέχαστη και ανεπανάληπτη που τροφοδοτεί τον νου και τη φαντασία και αντηχεί στην ψυχή.
Testimonial Author: 
Ίρις Κριτικού
Testimonial Specialty: 
Ιστορικός Τέχνης - Ανεξάρτητη Επιμελήτρια - Σύμβουλος AJMIG
Testimonial Comment: 
Over the last half a decade, A Jewel Made in Greece has not only established itself as an important event for showcasing jewellery and design talent, but has also helped to promote the communication between the cause of artisanal and personal practices within jewellery and Greek culture. This celebration of those who are intellectual, thoughtful and heartfelt in their approach to design marries fine jewellery creators and admirers from around the world.
Testimonial Author: 
Katerina Perez
Testimonial Specialty: 
Jewelry Insider - Curator AJMIG “Precious Eternities”
Exhibition Image: 

Send us your enquiry