Πίσω στα Νέα

Η παρουσίαση

01-10-2018
  • To πρόγραμμα για το 2019 παρουσίασε το A JEWEL MADE IN GREECE σε μια εκδήλωση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη. Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι και συνεργάτες του AJMIG, καθώς και σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές κοσμήματος συναντήθηκαν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση του ετήσιου προγράμματος της πλατφόρμας.

    Έξι χρόνια μετά τη δημιουργία της, η πλατφόρμα 75 Ελλήνων σχεδιαστών σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι της με βασικό σκοπό την προώθηση του Ελληνικού Κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ιδρύτρια του AJMIG, Μαίρη Σαμόλη, ανακοίνωσε την 6η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών, η οποία θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο από 15 έως 18 Φεβρουαρίου, με την υποστήριξη του Γιώργου Σπυρομήλιου και του Independent Gemological Laboratory (IGL) και άλλων σημαντικών υποστηρικτών.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, Γιώργος Κακαβάς, και η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού ανήγγειλαν την υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την δημιουργία του Μουσείου Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος, το οποίο θα αποτελεί μια ξενάγηση στο μαγικό κόσμο της Σύγχρονης Ιστορίας του  Ελληνικού Κοσμήματος.

    Διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: η κυρία Τέτη Περισσάκη, Manager of International Trade Fairs Consumer Products Dept. από τον Οργανισμό Enterprise Greece, ο General Manager της ASAP Athens, Δημήτρης Κουτσουμπέλης, ο οποίος παρουσίασε τις διεθνείς εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει το AJMIG μέσα στο 2019, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων κύριος Ντίνος Κουζούπης, καθώς και η Creative Consultant του AJMIG, Αλεξία Κέδρα, η οποία «ξενάγησε»  τους σχεδιαστές στο νέο πρωτοποριακό e-shop της πλατφόρμας.

    Send us your enquiry