"ΚΑΡΠΟΙ & ΣΥΜΒΟΛΑ" - A Jewel Made In Greece Skip to main content
Πίσω στα Νέα

"ΚΑΡΠΟΙ & ΣΥΜΒΟΛΑ"

23/05/2019 - 31/10/2019
 • «ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ»

  Από το Νομισματικό Μουσείο της Ελλάδας

  στο Museum of Arts & Design της Νέας Υόρκης (MAD)

  Το Jewel Made in Greece ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στο MAD της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2019, με την πολύτιμη υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE.

  Με την ευκαιρία της προγραμματιζόμενης επαγγελματικής παρουσίασης των συμμετεχόντων σχεδιαστών σε διοργάνωση του Jewel Made in Greece και της Μαίρης Σαμόλη, σχεδιάζεται η εικαστική έκθεση σύγχρονου κοσμήματος «ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ».

  Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός τέχνης και σύμβουλος του AJMIG Ίρις Κρητικού.

  Επιστημονικός σύμβουλος της έκθεσης είναι ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου της Ελλάδας.

  Κάθε εκθέτης, αντιλαμβανόμενος την ιδέα της ελληνικότητας μέσα από τη θαυμαστή διαχρονία της, θα συμμετέχει στην Έκθεση με ένα εικαστικό κόσμημα, εμπνευσμένο από έναν ή περισσότερους χαρακτηριστικούς καρπούς της ελληνικής γης (ελιά, ρόδι, σταφύλι, στάχυ, μήλο, βελανίδι κ.ά.), πολλοί από τους οποίους κοσμούν αρχαία ελληνικά και νομίσματα ως σύμβολα της ευμάρειας και της δύναμης της πόλης-κράτους ή του βασιλείου.

  Η εικαστική έκθεση σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται ως ένα ικανό μέσο ενίσχυσης της σημασίας και του απόηχου της επαγγελματικής διοργάνωσης,

  Σε επόμενο στάδιο και μετά την ολοκλήρωσή της στο Νομισματικό Μουσείο της Ελλάδας  θα παρουσιαστεί στο MAD της Νέας Υόρκης, ως ένας εικαστικός διάλογος ανάμεσα σε σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες και αρχαία τέχνεργα.

  Σε μια χώρα με κληρονομιά τόσο στιβαρή στην αργυροχρυσοχοΐα όπως τη δική μας, η κατανόηση της αφετηρίας της έμπνευσης και η αποτίμηση της διαχρονικής λάμψης της ως αέναης πηγής έμπνευσης, αποτελούν σταθερή ανάγκη διαφύλαξης, προβολής και μνήμης.

  Send us your enquiry