Πίσω στα Νέα

6η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών

15/02/2019 - 18/02/2019
 • A JEWEL MADE IN GREECE 2019

  H Μεγάλη Συνάντηση Δημιουργών του σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος για 6η χρονιά

  στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου 2019

   

   

  1 ιδέα βασισμένη στην σύγχρονη τέχνη του Ελληνικού κοσμήματος που έχει ταξιδεύσει και μεταδοθεί σε 35 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, έχοντας ήδη συμπληρώσει 1825 ημέρες ανάπτυξης και εξωστρέφειας, με όχημα την  έμπνευση 100 σχεδιαστών, και το πάθος για την αισθητική και την παράδοση 400 συνεργατών, έρχεται στο Ζάππειο να συναρπάσει τους επισκέπτες, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στην τέχνη του κοσμήματος, τα διαφορετικά υλικά του και την μοναδική ιδιότητα να μεταμορφώνει στιγμές, διαθέσεις και αισθήσεις.

   

  Για 6η συνεχόμενη χρονιά το  A JEWEL MADE IN GREECE, η μεγαλύτερη, συνεχώς ανανεούμενη πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, διοργανώνει με Σύμβουλο την Ιστορικό Τέχνης Ίρις Κρητικού, τη Συνάντηση Δημουργών στο Ζάππειο Μέγαρο, με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και με την αιγίδα και πολύτιμη υποστήριξη του ENTERPRISE GREECE.

  Όραμα και στόχος  του ΑJMIG, εμπνεύστρια, δημιουργός και διοργανώτρια του οποίου είναι η εικαστικός  Μαίρη Σαμόλη, είναι η αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος  σε όλο κόσμο και παράλληλα η δυνατότητα για το κοινό να γνωρίσει την πολυδιάσταση δημιουργικότητα του κλάδου, το ζωντανό της διάλογο με την μακραίωνη ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αλλά και να αγγίξει και να αποκτήσει τα κοσμήματα των ονείρων του.

  Η φετεινή διοργάνωση με τίτλο «Μεταμορφώσεις» δίνει έμφαση στον πολύπλευρο ρόλο του κοσμήματος και την ιδιαίτερη  σημασία που μπορεί να έχει για τον κάθενα.  Το κόσμημα ως έμπνευση, τέχνη, ιστορία, σύμβολο, μήνυμα, προϊόν, επιχείρηση, συνεγασία. Αλλά και ως έκφραση συναισθήματος, σχέση, ανάμνηση, στιγμή, ομορφιά, λάμψη, αυτοπεποίθηση.  Το κόσμημα ως προσφορά και γιορτή. Αυτή τη γιορτή θα βιώσουν οι επισκέπτες του Ζαππείου ανάμεσα σε πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

  Συνοδοιπόρος σε αυτή τη γιορτή, το Make a Wish Ελλάδος. Η  Συνάντηση θα ενισχύσει το έργο και τους σκοπούς του, μέσω ειδικής ενέργειας με τίτλο      «A Jewel for a Wish», δίνοντας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα όνειρό τους.

  Πρέσβειρα του AJMIG η Τόνια Σωτηροπούλου η οποία μεταδίδει  με την γήινη παρουσία , το χαρακτήρα και τη δραστηριοποίησή της, τις αρχές, τα μηνύματα και την αισθητική της διοργάνωσης σε όλο τον κόσμο. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων, φωτογραφήθηκε με κοσμήματα συμμετεχόντων στην έκθεση από τον Νίκο Ζήκο σε μία σειρά από πορτραίτα, που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την σχέση της ελληνικής ομορφιάς και προσωπικότητας με την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. 

  Επίτιμη καλεσμένη της διοργάνωσης είναι η  διεθνούς φήμης  Ελληνίδα εικαστικός Della Rounick, η οποία θα παρουσιάσει στο Ζάππειο επιλεγμένα έργα της για το ελληνικό κοινό  σ’ένα καλλιτεχνικό σύμπλεγμα με τίτλο «Προσδιορίζοντας το Απροσδιόριστο».

  Παράλληλα, οι επισκέπτες της Συνάντησης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο για τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά των υλικών των κοσμημάτων, από τον έγκριτο Γεμολόγο και Επιστημονικό συνεργάτη του AJMIG, κ. Γιώργο Σπυρομήλιο, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να εκτιμήσουν τα δικά τους πολύτιμα κομμάτια.

  Αρωγός και συμπαραστάτης το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη. Στο πλαίσιο του έργου του που σκοπό έχει να ενθαρρύνει και να στηρίξει έμπρακτα πρωτοβουλίες που έχουν ως γνώμονα την αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό ,  θα προωθήσει περαιτέρω προβάλλοντας με ανάλογες  δράσεις τους συμμετέχοντες που θα διακριθούν στην ετήσια ειδική ψηφοφορία από τους δημιουργούς και το κοινό.

  Μία ζωντανή συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, παραγωγικού διαλόγου, υψηλής αισθητικής, συνεργατικής επιχειρηματικότητας και αισιόδοξης ελληνικής εξωστρέφειας, που μετέτρεψε το “Made in Greece” σε τίτλο τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος, έρχεται ανανεωμένη και προσκαλεί εμπόρους, κοινό, δημιουργούς, καλλιτέχνες και φορείς να την απολαύσουν.

   

  Εκθέτες

   

  Precious Eternities - The Brands

  Liana Vourakis, Orofasma, Kouzoupis Jewellery, Fa Cad'Oro, Ileana Makri, Marianna Petridi

   

  Precious Eternities

  Anileve by Evelina Papantoniou, Anomy, Christianna Kafa, Maria Fotopoulou, Honor Omano, Katerina Ioannidis Jewellery, K.AND., KK Jewelry Lab, Bedros Koskarian, Krik Jewelry, Mary Gaitani, Maureen L. Maris, Nicofilimon Jewels, Mary Samoli, Thomas Thomidis, Evan Tsoukalas

   

  Solid Metals

  AELIA by Fotini Kostouli, Aelia Crafts, Aleema, Elena Andreou, Athenart, Axaopoulou Jewellery, Maria Chaniou, Charisma by Chara Tsiropoulou, Daphne P., Eleni Daskalaki, Leontiadi Jewellery, Fani Fine Jewellery, Vasso Galati, Eleni Ioannidi, Penelope Kallirosi, Kastoni Jewels, Stavros Konidaris, Kontak Art on Jewelry, Lefflow Art Studio, Katerina Makriyianni, Sofia Maleviti, Morphe London, Orio Designs, Fey Papanikou, Maria Petzetaki, Rhea Jewellery, Smaro, Aliki Stroumpouli, Theodora D, Elisabeth Xera

   

  Material World

  2Design Jewellery, Renata Adamidou, Beatrice Handmade Jewelry, Olga Beligianni, Gerogia Benovia, Contessina by Clara Poulantza, Earth's Tears, Irene Hussein, Thania Iordanidou, Kore by Eliza Christopoulou, Maro Kornilaki, La Lupa Designs, Vagy Mariolou, Melina Tarantinou, Sofia Papakosta, Valia Plaini, Nia Stathoulia, Superlora Conceptual Jewellery

   

   

  Ώρες λειτουργίας:

  Παρασκευή: 12.00 - 21.00

  Σάββατο - Κυριακή: 10.00 - 21.00

  Δευτέρα: 10.00 - 19.00

  Send us your enquiry